Search
titleName

IDEKONKURRENCER

Ide-, innovations- og iværksætterkonkurrencer er populære blandt både tidlige startups og mere etablerede iværksættervirksomheder.

Konkurrencerne tager typisk udgangspunkt i egne løsninger og ideer indenfor et eventuelt specificeret tema. Det kunne eksempelvis være sundhed, cleantech, fødevarer, fysiske produkter, fintech, software/IT, etc. Andre konkurrencer fokuserer på en bestemt type iværksættere. Eksempelvis elever, studerende eller iværksættere/startups fra en bestemt by/region.

Fordelene ved ide-, innovations- og iværksætterkonkurrencer er, at du kan få syretestet en iværksætter-ide eller koncept af en professionel jury. Derudover er der typisk en økonomisk gevinst til vinderne, der kan fungere som opstartskapital eller et tilskud til realisering af iværksætter ideen.

Vinderne får typisk også tilbudt gratis iværksætter rådgivning, hjælp til opstart af virksomhed, sparring, tilknytning af en mentor, mv. Flere af de deltagende projekter i konkurrencerne tager efter afslutning form som en rigtig startup virksomhed. Konkurrencerne kan således være en god måde, at kommer i gang med iværksætteri.

Hvis du har klaret dig godt i en ide-, innovations- eller iværksætterkonkurrencer kan det næste step være et inkubator- eller acceleratorprogram. Se desuden også oversigten over danske case-competitions.

Hvad er Inno-Overblik: Inno-Overblik har til formål at skabe et forbedret overblik over tiltag og aktører i det danske startup økosystem (det danske erhvervsfremmesystem) til gavn for iværksættere, startups og vækstvirksomheder.

Showing 20 from 31 Items

Count:
Sort by:
Order: