Search
titleName

ACCELERATORER

Deltagelse i startup acceleratorer er populært blandt tidlige startups i det danske og internationale iværksættermiljø.

Accelerators tilbyder et specialdesignet (ofte intensivt) programforløb over få måneder (fx 3-6 måneder). Forløbene har til formål at fremme etablering og/eller udvikling af nye startups. Optagelse i et acceleratorprogram kræver typisk en formel ansøgningsproces. Eksempelvis i form af et ansøgningsskema eller indsendelse af en forretningsplan.

Et startup acceleratorforløb kan være gratis, mod betaling eller imod afgivelse af ejerandele. Til gengæld tilbydes de deltagende iværksættere og startups adgang til fx rådgivning, workshops, mentorordninger, (investor)netværk, co-working space, udviklings- og testfaciliteter, mv.

Flere acceleratorer har typisk fokus på et specifikt tema, såsom grøn teknologi, miljø, sundhed, IT/software, fødevarer, maritime erhverv, social iværksætteri, mv.

Forskellen mellem et acceleratorforløb og en inkubator er ikke helt tydelig. Inkubatorer minder dog mere om kontorfælleskaber eller udviklingsparker med en vis grad af kombineret forretningsudvikling, iværksætter rådgivning, sparring, mentor, mv. Der er derfor typisk mindre formelle krav til optagelse i en inkubator. Forløbet er ligeledes mere langsigtet og der betales normalt almindelig husleje i stedet for afgivelse af ejerandele.

Se desuden oversigten over case konkurrencer og ide-, innovations- og iværksætterkonkurrencer, der er populære blandt studerende, tidlige startups og etablerede iværksættervirksomheder.

Hvad er Inno-Overblik: Inno-Overblik har til formål at skabe et forbedret overblik over tiltag og aktører i det danske startup økosystem (det danske erhvervsfremmesystem) til gavn for iværksættere, startups og vækstvirksomheder.

Showing 20 from 29 Items

Count:
Sort by:
Order: