Search
titleName

UNIVERSITETER

Der er 8 universiteter i Danmark med hver deres faglige og regionale profil. Universiteterne har stort fokus på iværksætteri i undervisningen og tilbyder samtidig forskellige samarbejdsformer til gavn for iværksættere, startups og etablerede virksomheder.

Et samarbejde kan eksempelvis være i form af et projekt eller praktikforløb, løsning af et konkret problem i forbindelse med en kandidatafhandling, et Ph.d. projekt, eller et længerevarende forskningssamarbejde. Universiteterne deltager også som underleverandør eller partner i regionale, nationale eller europæiske støttede projektsamarbejder. Derudover er det muligt at indkøbe traditionelle konsulentydelser, samt adgang til forskningsresultater, databaser, instrumenter og laboratorier.

Der findes i stort omfang særlige tilbud til SMV’er, der ønsker at samarbejde med videninstitutioner. De fleste universiteter har et Technology Transfer Office (TTO). TTO kontoret er ansvarlig for, at den avancerede forskning og viden fra universiteterne kommer ud i den kommercielle sektor.

Der findes på universiteterne såkaldte Studentervæksthuse, der tilbyder forskellige iværksætter-aktiviteter. Eksempler på aktiviteter er fx gratis iværksætter rådgivning, kurser, workshops, hjælp til opstart af virksomhed, netværksmøder, mentorordning, mv. Der tilbydes typisk også fysiske faciliteter såsom arbejdsplads i kontormiljø, adgang til mødelokaler, prototypeværksted, mv. Derudover findes der en lang række iværksætterforeninger for studerende, der typisk ligger i forbindelse med universiteterne og uddannelsesinstitutionerne.

Hvad er Inno-Overblik: Inno-Overblik har til formål at skabe et forbedret overblik over tiltag og aktører i det danske startup økosystem (det danske erhvervsfremmesystem) til gavn for iværksættere, startups og vækstvirksomheder.

Showing 8 from 8 Items

Count:
Sort by:
Order: