Search

Corporate møder startup innovation

Corporate møder startup innovation

Corporate møder startup innovation

Corporate Innovation – større danske virksomheder anvender i stigende grad nye metoder til at interagere med iværksættere og startups. Fordelene for de etablerede virksomheder er fx adgang til nye talenter (rekruttering); branding, CSR og øget kendskab overfor iværksættermiljøet; etablering af netværk til innovative organisationer; samt indsigt og eventuelt ejerskab i nye innovative ideer, teknologier og iværksættervirksomheder.

Der er indenfor de sidste par år etablerede flere samarbejdsmodeller mellem større danske virksomheder og iværksættermiljøet (ofte kaldet corporate innovation). Dette blogindlæg oplister eksempler på nyere tiltag med forskellige perspektiver.

Når de etablerede virksomheder giver tilbage til iværksættermiljøet:
  • Danske Bank har etableret The Hub til gavn for iværksættermiljøet. The Hub er en online platform med job database, information om kapital, samt skabeloner og kontrakter til startups.
 Når de etablerede virksomheder inviterer startups indenfor:
  • Tryg har oprettet et kontorfællesskab for 300 digitale iværksætter i forbindelse med deres hovedkontor i Ballerup. The Camp tilbyder blandt andet events, workshops og mentor-netværk.
  • Nordjyske Startup er etableret af Nordjyske Medier og stiller blandt andet kontorfaciliteter og medarbejdernes kompetencer og viden til rådighed for iværksættere og startups.
  • Stibo Accelerator er et kombineret kontofællesskab og acceleratorprogram ved Stibo i Aarhus (CCI Europe). Stibo Accelerator er målrettet innovative startups og universitetsstuderende.
 Når de etablerede virksomheder investerer i startups:
  • LEO Pharma har etableret LEO Innovation Lab med afdelinger i Danmark, UK, Frankrig og Canada. LEO Innovation Lab Ventures investerer op til 1 mio. kr. direkte i sundhedsrelaterede startups.
  • Future of Finance er Spar Nords innovationsplatform, der har til formål at udvikle morgendagens finansielle startups. Future Finance Ventures investerer direkte i danske og internationale startups.
  • KMDs datterselskabet KMD Venture skal som selvstændig investeringsfond fokusere på skabelsen af nye forretningsmodeller i samarbejde med eksterne forretningspartnere og startups.
 Når de gode ideer kommer indefra:
  • ISS Corporate Garage gør det muligt for medarbejdere at blive iværksættere internt i ISS. Corporate Garage indsamler og udvikler de bedste ideer fra virksomhedens 500.000 medarbejdere.